steef002
‘Denken vanuit de mogelijkheden van het laadpunt’

Hij begon zijn bedrijf in 2014 eigenlijk met als voornaamste doelstelling elektrisch rijden te promoten. Als snel merkte hij dat dat niet meer nodig was. Toen besloot Steef Korfker zich te gaan richten op het versimpelen van oplaadinfra. Met zijn bedrijf NL Mobility installeert en levert hij uitsluitend Ecotap-laadpunten. Dat betreft steeds vaker de meest ingenieuze installaties.

Het spreekt voor zich dat Steef Korfker (49), woonachtig in het West-Brabantse Standdaarbuiten, een trotse en tevreden elektrische rijder is. Dat doet hij in een Tesla Model S, waarmee hij gratis bij de Tesla Superchargers terecht kan. Korfker is veel onderweg, bijvoorbeeld naar zijn bedrijf in Gouda. Hij draagt het elektrisch rijden ook zakelijk een warm hart toe. Dat zal niet vreemd zijn, voor de voormalig directeur van DOET, de branchevereniging op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland.

Intelligente oplossingen

NL Mobility is sinds 2015 een geoliede machine, die het leveren, installeren en onderhouden van laadpunten versimpelt. “We maken daarbij gebruik van de intelligente oplossingen van Ecotap”, vertelt Korfker. “Zij zijn een fabrikant die op hoog niveau werk levert. Dat doen ze innovatief en onderscheidend. Wij kunnen daarbij een mooie rol spelen. Want juist in het optimaliseren van het principe van smart charging ligt weer onze kracht. Dat doen we steeds meer voor complexe installaties zoals bij een taxionderneming, een distributiecentrum of een openbaar vervoersbedrijf. Ook die willen immers het gemak van het elektrisch laden van hun wagenpark.”

Korfker beseft dat er nog een enorme uitdaging wacht: “De grootste groep moet nog over naar elektrisch rijden. De doorbraak van elektrisch vervoer is weliswaar in volle gang, én het is zaak om het tempo bij te houden. De markt doet zijn werk. Elektrisch rijden is zowel sexy als wenselijk geworden. Bovendien komen de massamodellen eraan. Vraag is alleen of de energiemarkt daar al klaar voor is. Als op een industrieterrein een distributiecentrum komt, dat twee keer per dag zijn wagenpark van 200 wagens vol wil laden, hebben die een probleem. De wachttijden om dat te kunnen realiseren zijn soms lang.” Samen met Ecotap ziet NL Mobility nog volop mogelijkheden bij de verdere uitrol van het elektrisch rijden in ons land. Korfker: “Er is voldoende markt om te verdelen. Daarbij wil ik wél opmerken dat de gevestigde orde van installateurs met een enorm trackrecord niet per definitie het meest geschikt is om complexe oplaadinstallaties te verzorgen. Wij denken vanuit de mogelijkheden van het laadpunt: out of the box, maar binnen de regels. En we delen onze expertise ook. Zo zijn we begin 2021 begonnen met het adviseren en begeleiden van installateurs bij het installeren van Ecotap-laadpunten in complexe situaties.”